October 10, 2014

Running Diaries / My first ever official run!

I started running last December (read the story about my first ever run here). First I finished the Start to Run (0-5K) program and after that I continued with the Keep Running (5-10K) program. I just finished the Keep Running program. When I heard about the Ajax Foundation Run (10K) a few weeks ago, I realized that the Run was held just after I would be done with my Keep Running program. It was a sign. This could be my test. My first ever official run just after I finished both of the programs. I thought about running a 5K run, but in the end I decided to go for the 10K run (my grandpa convinced me). After that I signed up immediately. Now it's only two nights away and I'm super excited! I'm definitely not the fastest runner out there (not yet ;-D), but running 10K without walking is definitely an accomplishment for me. I'm going to work on that speed in the near future. Or maybe I'm just going to focus on running even farther distances (16K, 21K, 42K). Or maybe both. I don't know, first I have to survive my first ever official run.


**

In december van het afgelopen jaar ben ik begonnen met hardlopen (lees hier het verhaaltje van mijn eerste run ever!). Eerst heb ik netjes het programma Start to Run (0-5 km) afgerond en daarna ben ik door gegaan met het programma Keep Running (5-10 km). Ook met het tweede programma ben ik nu klaar. Toen ik een paar weken geleden hoorde dat de Ajax Foundation Run (10 km) voor de eerste keer zou plaatsvinden net op het moment dat ik klaar zou zijn met mijn 5-10 km programma, leek het een teken. Dit zou een mooie test zijn. Mijn eerste hardloopwedstrijd ooit, precies na het afronden van beide programma's. Ik twijfelde nog even of ik voor de 5 km of voor de 10 km zou gaan. Het zou een 'snelle' 5 km of een 'langzame' 10 km worden. Mijn opa haalde mij uiteindelijk over om voor de 'langzame' 10 km te gaan. De dag daarna schreef ik mij meteen in. Nu is het nog twee nachtjes slapen en ik heb er super veel zin in. Ik ben absoluut (nog) niet de snelste, maar voor mij is het al een hele prestatie dat ik ├╝berhaupt 10 km achter elkaar door kan blijven rennen. Aan die snelheid gaan we later nog wel werken. Of ga ik toch voor de langere afstanden? Of voor allebei? Haha ik weet het nog niet, eerst maar eens die eerste hardloopwedstrijd overleven.
SHARE:
© just Aimee. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig