November 14, 2016

Amsterdam Marathon >> Rotterdam Marathon


Afgelopen oktober had ik eigenlijk de Amsterdam marathon moeten rennen. Zoals je uit die zin al kan opmaken, die marathon heb ik dus niet gerend. Ook niet gelopen. Ook niet gerold. Nadat ik vorig jaar de halve marathon in Amsterdam rende (die verassend goed ging), was ik helemaal enthousiast en schreef ik me begin dit jaar in voor de hele marathon.

Halverwege het jaar had ik een halve marathon gepland. Dit was de Almere City Run. Mijn voorbereiding naar deze halve marathon was alles behalve goed (mede door het verliezen van iemand die heel belangrijk voor me was/is). Die halve marathon in Almere rende ik wel, of eigenlijk kan ik beter zeggen die liep ik wel. De slechte voorbereiding, veel te hart van start gaan en de verschrikkelijke warmte was voor mij geen goede combi voor het rennen van een PR op de halve marathon. Ik kwam dan ook over de finish met een tijd van 2:25:38, terwijl ik de halve in Amsterdam nog rende in 2:10:27.

Toch was ik er van overtuigd dat het in Amsterdam beter zou aflopen. De eerste paar weken van de training gingen nog best goed maar toen kreeg ik het opeens super druk. Naast semi-fulltime werken, werd mijn vrije tijd volledig opgeslokt door een super lange sollicitatieprocedure en klussen + verhuizen. Een paar weken voordat ik de marathon zou lopen, heb ik besloten om mijn startbewijs te verkopen. Super balen natuurlijk, maar het was niet anders. Als ik iets doe wil ik het ook goed doen, en als ik die marathon wel was gaan lopen dan was het niet goed gegaan. Tenminste ik weet gewoon zeker dat ik niet tevreden was geweest. Ik was die dag wel in Amsterdam om iemand anders aan te moedigen en oh wat baalde ik dat ik daar niet was om zelf te rennen.

Nu heb ik mijn zinnen gezet op de marathon van Rotterdam, want die van Amsterdam duurt nog veel te lang. Heel misschien gaat een vriendinnetje trouwen op dezelfde dag als de Rotterdam marathon plaats vindt. Dus ik moet nog heel even wachten totdat zij een definitieve datum heeft gekozen, maar zodra het kan koop ik een startbewijs. En anders moet ik een andere voorjaarsmarathon uitzoeken. Ik heb nog geen idee welke, want voor Londen ben ik helaas uitgeloot. Leiden is anders misschien nog een optie. 
SHARE:
© just Aimee. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig