November 20, 2016

Marathon Game Plan


Niks is nog zeker, maar ik ga vanaf maandag trainen alsof ik al een startbewijs heb voor de Rotterdam Marathon. Ik heb de afgelopen tijd niet zoveel gerend. Dat kwam vooral omdat ik moest wennen aan mijn nieuwe werktijden, het wonen in een nieuwe stad en het feit dat het al zo vroeg donker is. Doordeweeks kon ik alleen na mijn werk rennen en zoals jullie weten is het al pikdonker rond 19.00 uur. Het rennen in een stad waar je niet heel bekend bent, als het heel donker is en waar weleens een clown wordt gesignaleerd >> is toch niet helemaal mijn ding. 

Vanaf aankomende week ga ik wisseldiensten draaien. Ook niet altijd heel geweldig, maar wel ideaal als je overdag wilt hardlopen. Of in ieder geval wilt hardlopen als het licht is. Als ik nu avonddiensten draai, kan ik mooi in de ochtend een rondje hardlopen. Als ik een vroege dienst draai, dan kan ik denk ik na mijn werk ook nog wel een rondje rennen voordat het echt donker wordt. 

Goed, weer terug naar die training voor de Rotterdam Marathon. Ik ga het schema aanhouden uit het boek van Annemerel, Live Love Run. Dit schema is 18 weken lang. Iedereen die heel snel kan tellen weet dat het vanaf maandag 21 november niet 18, maar 20 weken tot de Marathon van Rotterdam is. Ja dat weet ik, maar ik neem het zekere voor het onzekere en begin gewoon twee weken eerder. Mocht er dan nog iets tussenkomen, dan heb ik nog een beetje speling. 

Ik heb zin om me weer helemaal te focussen op een schema en ergens naartoe te werken. Het is natuurlijk ook fijn om lekker rond te huppelen zonder verplichtingen, maar ik merk dat het voor mij beter is om een schema aan te houden. Ik wil ook elke week een beetje terugblikken, naar mijn trainingsweken! =) Op naar week 1 van de 20! 
SHARE:
© just Aimee. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig